19_Lubka_Mazuchova.

Ing. Ľubica Mazúchová

 

Pracovala som roky v oblasti duševného zdravia a pomáhala som ľuďom zvládať ich život a rôzne nechcené stavy života. Táto práca ma veľmi bavila a dávala mi úžasný pocit užitočnosti a dôležitosti toho, čo som vykonávala.

Na druhej strane sa mi stalo to, čo by ma nenapadlo ani v zlom sne. Prišiel rok 2011 a bola mi diagnostikovaná rakovina prsníka. Bol to pre mňa aj moju rodinu veľký šok a nová situácia, s ktorou bolo potrebné sa vyrovnať. Prežívali sme veľmi ťažké obdobie. To pochopí len ten, kto to prežil sám, alebo prežíval s niekým blízkym.


Pretože som sa rozhodla žiť a s chorobou bojovať, začala som veľa študovať a zháňať si informácie. Navštívila som mnoho onkológov a aj alternatívnych doktorov a liečiteľov, hľadala som pomoc na rôznych miestach. Snažila som sa pochopiť čo sa to stalo a prečo. Začal sa moja cesta a bolo treba pracovať na viacerých úrovniach.


Nakoniec som to zvládla bez rádio a chemoterapií a som po niekoľkonásobných kontrolách sono a krvi, ktoré sú v poriadku, od choroby ubehli už tri roky.


Celá rodina sme si prešli svojou „krížovou cestou“ ale na jej konci ma nečakala smrť – ktorú mi dvaja lekári prezentovali ako reálnu, ale ŽIVOT. Viem, že ja som nad chorobou zvíťazila! Keď poviem JA myslím najmä silu duše, svoje odhodlanie nepoddať sa nech je situácia akokoľvek nepriaznivá! Na svojej ceste som nazhromaždila mnoho veľmi zaujímavých a dôležitých informácií, o ktoré som sa rozhodla podeliť aj s inými, lebo som zistila, že mnoho ľudí tieto informácie nemá.


V súčasnosti iným pomáham s ich zdravím, aby sa im nestalo to, že sa raz zobudia a musia čeliť vážnej diagnóze a budú sa čudovať tomu, ako sa to stalo, že ochoreli... Viem, že chorobám sa dá do veľkej miery predchádzať.


lmazuchova@gmail.com