Blanka_Event.

Ing. Blanka Lichtnerová


Pracovala som v poradenských firmách na pozíciách v oblasti financií a personalistiky. Po narodení môjho syna Michala som sa začala zaujímať o alternatívy, vyštudovala som 4-ročné vzdelávanie waldorfskej pedagogiky pre predprimárny vek a s kolegyňami sme založili druhú waldorfskú škôlku v Bratislave, tiež vediem a spolu-lektorujem vzdelávanie pre dospelých vo waldorfskej pedagogike.

Život a práca s malými deťmi je svojim spôsobom náročnejší, ako práca s dospelými. Pretože pri dospelých ľuďoch pracujete s tým, čo viete, čo ste sa naučili. Ale malé deti, tie vychovávate tým, čím ste sa stali, tým, kým ste.
To vyžaduje hlbokú prácu so sebou, deti vám prinášajú neustále nové výzvy. Tie vás môžu zložiť - alebo ich môžete premeniť na sebapoznanie a osobný rast. A tak je to aj v bežnom živote: výzva, či kríza - môže to byť niečo, kde sa zasekneme, ale aj príležitosť na zmenu.

Kto vám ale povie, čo je pre vás správne?
Kto má byť vaším vodcom, akú autoritu chcete poslúchať?

Cítim to tak, že súčasná doba už nie je časom guru-ov a vonkajších vodcov.  Skutočný vodca, skutočný liečiteľ a učiteľ je vo vnútri, každého z nás.

Nástroj, ako sa s týmto vnútorným vodcom spojiť, ako počuť vnútorného liečiteľa a učiteľa a ako konať v súlade s nimi - tým sa pre mňa stala Psychofonetika, metóda osobného rozvoja, učenia, uzdravenia a seba-niciácie. 

Psychofonetiku študujem a praktikujem, pretože dáva praktické nástroje na riešenie ťažkostí a osobný rast pri absolútom rešpektovaní osobnej slobody.

V Škole Empatie, na ktorej organizácii sa v Bratislave podieľam, je toto štúdium otvorené pre všetkých, ktorí chcú svoj život vziať do vlastných rúk.

blanka.lichtnerova@gmail.com