fridrichova.

 Drahomíra Fridrichová  

       Psia psychologička
     - sa venuje výcviku psov a je akousi psou psychologičkou, ktorá majiteľom pomáha aj pri problémoch so psami. Pri svojej práci sa takmer pravidelne stretáva s rôznymi prejavmi lásky ľudí k psom.

      Podľa juhoamerickej legendy stvorili bohovia človeka a keď videli, že je nedokonalý, stvorili aj psa, aby mu túto nedokonalosť pomohol prekonávať. Že môže byť aj terapeutom, to vedia tí, ktorí majú dobré skúsenosti s canisterapiou. Ale, ako každá zložitá bytosť, aj pes občas potrebuje napraviť niečo v hlave, a v takom prípade musí zasiahnuť „psí psychológ“. Drahomíra Fridrichová je z každého niečo. Chová a cvičí psíky na terapeutické účely a pomáha psom, ktorí majú psychický problém. 

      Drahomíra Fridrichová a jej psíci pomáhajú pri všetkých druhoch postihnutí. „Hladkosrstá kólia Dona je napríklad určená pre autistického chlapčeka – v prípade záchvatu naň dokáže upozorniť rodičov,“ pani Fridrichová. Vynikajúce výsledky má canisterapia pri autizme, psi pomáhajú vozičkárom, pacientom s downovým syndrómom, ale aj v logopedickej poradni, v psychiatrických ambulanciách alebo v detských domovoch.

     V stave po mozgovej obrne pes pôsobením živočíšneho tepla svojho tela a synchronizáciou dychu výrazne napomáha uvoľniť takzvané spastické kŕče, a tak uľahčuje spoluprácu pri rehabilitácii. „Hyperaktívne deti vedia psi upokojiť, zakríknuté a málo pohyblivé rozhýbať. Pomáhajú telu aj duši,“ opisuje psie danosti pani Fridrichová.

 

http://www.dogservis.sk/

 
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/4165475/pes-cloveku-psychologom-a-opacne.html#ixzz1IilBUnaE